Rådslagning – Fokus, mind-set og visdom

Ny form og metode resulterer i bedre og mere bæredygtige beslutninger.

Nej, det er ikke en slåfejl. Der skal stå RÅDSLAGNING i overskriften. Rådslagningen, også kaldet Wisdom Council, er en hørings- eller beslutningsproces, baseret på metoder brugt af de oprindelige folk i USA. Metoderne kan, trods deres alder og oprindelse, fint medvirke til at løfte moderne udfordringer med involvering af medarbejdere, interessenter og stakeholders. Processen giver mulighed for at inddrage og involvere fællesskabet forud for vigtige beslutninger. Hvilket er i tråd med moderne organisationers ønsker om inddragelse, indflydelse, ansvar og helhedstænkning.

Processen giver mulighed for at inddrage og involvere fællesskabet forud for vigtige beslutninger. Undervejs vurderer, diskuterer og leverer deltagerne anbefalinger til problemløsningen ud fra forudbestemte perspektiver. Formen ændrer fokus, mind-set og rytme. Den betyder, at nutidens “stamme” kommer væk fra den daglige organisatoriske struktur og situationen bliver udforsket uden konfrontationer og territorialkampe. Resultatet er mere bæredygtige beslutninger.

Rådslagningsmetoden er en af flere metoder fra Earth Wisdom Teachings, som stadig har relevans i en moderne dagligdag. Respond tilbyder og integrerer de oprindelige tilgange og redskaber i sine løsninger. Metoderne tæller bl.a. klar kommunikation, hørings- og beslutningsprocesser, konfliktløsning og ledelse.

Er du nysgerrig på at høre mere om rådslagning, et såkaldt Wisdom Council, eller har I brug for en anden ny vinkel på events og ceremonier, så lad os sammen undersøge mulighederne. Vi har holdt Wisdom Councils for ledergrupper, fremtidsforskere, klimaeksperter, filosofer og studerende.

Mere om rådslagning her